Na de uitvaart

Nazorg

Samen terugkijken
No items found.

In de dagen na de uitvaart komt er bij nabestaanden meer rust en ruimte om het verlies te verwerken.

Wij bellen u enkele weken na de uitvaart om een datum en tijdstip voor een nazorggesprek te plannen. Tijdens dit gesprek kijken we terug op het pad dat we met u hebben gelopen. Ook horen we graag of we u nog ergens mee van dienst kunnen zijn.

Dit nazorggesprek vormt meestal het laatste contact in een kortstondig traject van nauwe samenwerking.

Indien u hulp nodig heeft met rouwverwerking kunnen wij u hierin adviseren en helpen of doorverwijzen naar professionele hulpverleners en/of instanties.

Na de uitvaart volgen nog vaak de praktische zaken die geregeld en afgehandeld moeten worden zoals: de erfenis, de woning, belastingen en het opzeggen van verzekeringen, abonnementen, digitale media accounts, etc. Ook hierbij ondersteunen wij de nabestaanden middels een persoonlijk digitaal dossier op Nabestaandendesk.

Tot op heden was de afwikkeling van de nalatenschap een ingewikkeld en langdurig traject dat soms tot hoofdbrekens leidde. Met Nabestaandendesk kunt u desgewenst met elkaar de afhandeling in goede banen leiden en digitaal blijven volgen.

Wensenboekje BNU
Bedankt voor uw aanvraag. We nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Klik om bestand te openen
No items found.

Vraag en antwoord

Thema
Na de uitvaart
Wat gebeurt er nadat mijn dierbare begraven is?

Met betrekking tot de begraafplaats zal een en ander nog niet direct zijn zoals u misschien hoopt.

Het graf van de overledene zal namelijk in eerste instantie nog niet voorzien zijn van een eventuele door u gekozen grafsteen. Het plaatsen van de steen gebeurt pas later. Het kan ook zo zijn dat de grafsteen op moment van de begrafenis ook nog niet is gekozen. Dit is geen probleem.

Indien u hier vragen over heeft, helpen we u graag.

Wat gebeurt er na de crematie?

Na afloop van de crematie wordt de as van de overledene bewaard in de daarvoor bestemde asbus.

Deze asbus wordt bewaard in het crematorium totdat dierbaren de as op komen halen voor de asbestemming. In Nederland staat het eenieder vrij om de as uit te strooien op een locatie die voor hen en de overledene passend is.

Het is wel verplicht om voorafgaand aan het uitstrooien toestemming te vragen aan de eigenaar van de locatie van de asbestemming. We staan u graag bij als u hier hulp bij wilt ontvangen.

Wanneer mag de as van mijn dierbare worden meegenomen?

In Nederland is het wettelijk bepaald dat de as van een overledene pas 30 dagen na crematie mag worden vrijgegeven.

De reden hiervoor is dat er nog een periode van zo’n 4 weken is om eventueel onderzoek te doen naar het as als daar reden toe blijkt te zijn. In de praktijk komt dit natuurlijk nauwelijks voor en wordt het vaak ook gezien als een periode waarin nabestaanden rustig kunnen nadenken over de asbestemming.

Wilt u graag sparren over mogelijkheden met betrekking tot de bestemming van de as van uw dierbare? Maak gerust een afspraak en kom bij ons aan. We denken graag (creatief) met u mee.

Bob Noten

Wij voorzien u graag van meer informatie. Neem gerust contact met ons op.
Contact opnemen
Meld 24/7 overlijden
077 366 13 14
Menu
Text Link